ИЗРАЕЛ- НОВА ГОДИНА 2017

image
За актуална информация можете да се обадите на телефон (+359 32) 626 466

ИЗРАЕЛ – НОВА ГОДИНА 2017
30.12.2016 – 04.01.2017
6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 5 вечери

МАРШРУТ: София – Тел Авив – Яфо – Нетания – Кесария – Хайфа – Акра – Мегидон – Назарет – Кана – Сафед – Голан – Тиберия – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Каср Ал Яхуд – Мъртво море – Витлеем – Йерусалим – Лод – София

Акценти на програмата:
✓ Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
✓ Витлеем (църквата Рождество Христово)
✓ Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
✓ Мъртво море (време за плаж и релакс)
✓ Назарет (място на Благовещението)
✓ Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
✓ Сафед/Цфат (един от свещенните еврейски градове, център на Кабала)
✓ Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
✓ Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро)
✓ Голан (красива природа и уникални гледки)
✓ Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
✓ Армагедон (откровението на св. ап. Йоан)
✓ Акра (епохата на кръстоносците)
✓ Хайфа (Бахайските градини)
✓ Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта)
✓ Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца)
✓ Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден – Летище Бен Гурион – Яфо – Тел Авив – Нетания
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, предлагащи морски ястия, малки кафенета и пекарни. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Нетания – Акра – Хайфа – Кесария
Закуска. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Завръщане в хотела в Нетания. Свободно време. Новогодишна Гала Вечеря. Нощувка.

3 ден – Нетания – Мегидон – Назарет – Кана – Галилейското езеро – Сафед (Цфат) – Тиберия
Закуска. Заминаване за град Назарет, по пътя панорамна гледка към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга „Откровение“ като място на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на църквата „Благовещение“ в Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от своя живот, и работилницата на Свети Йосиф. Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Раходка с лодка в Галилейското езеро (включена в цената). Посещение на Сафед, свещен за еврейската религия град и център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което е едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Нощувка в град Тиберия, разположен на брега на Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Тиберия – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Мъртво море – Каср ал Яхуд – Витлеем
Закуска. Заминаване за Капернаум, което се споменава в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Следва Табха – мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба“. Посещение на църквата на умножаването, където е запазена подова мозайка от IV век. Отпътуване към планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Закуска. Следва туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал Иисус Христос с кръста към мястото на разпятието – Голгота; Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Витлеем – Йерусалим – Лод – летище Бен Гурион – София
Закуска. Туристическа обиколка на Йерусалим: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

Задължителни полета обозначени с *

Моля, проверете информацията си!

Трябва да попълните CAPTCHA, за да приключите Вашата резервация:

Избирайки Продължи Вие приемате Общите условия на Travel Escape

Вашата резервация е завършена

Подробно копие е изпратено на вашия имейл, а също и към нашите служители.